Spapaket

Spapaket

Oavsett om man vill åka på en romantisk weekend, en helg med golf eller om familjen ska umgås några dagar så är det lönsamt att titta på de paketlösningar som finns hos många hotell. Ett stort antal av de hotellen med större spaanläggning erbjuder spapaket. De kan skilja något gällande innehåll så det kan vara en fördel att jämföra de olika alternativen och inte enbart titta på priset. Men att beställa ett spapaket är både enklare (allt klart på en gång) och ofta billigare mot att boka var del för sig.

Boende:

Är det ett spahotell som erbjuder paketlösningen är självklart boendet på själva hotellet. Många fristående spaanläggningar, som inte erbjuder boende, har ofta samarbete med närliggande hotell. Ett tips är att kontrollera var hotellet i så fall ligger. ”I närheten” kan vara nära för de som åker bil – men betydligt längre för de som går.

Entré:

Att det ingår entré till spa är en självklarhet då det är ett spapaket. Det som däremot kan skilja är om det också följer med entré till andra aktiviter på anläggningen. Det har blivit allt vanligare med träning i grupp, gym och yogapass.

Behandlingar:

Det är inte sällan som det ingår ”valfri behandling”. Detta upp till ett visst värde. Samtidigt är det många hotell som väljer att inte inkludera detta utan låter besökaren få boka på plats.

Rummen:

Det ingår i stort sett alltid ”del i dubbelrum”. Hotellet fokuserar på paren och vid bokning av dessa paket kan det i vissa fall inte vara möjligt att ändra till enkelrum. Det går att ändra – men då kan det behövas att man ringer till hotellet och lägger fram sin önskan.

Många hotell väljer även att skapa spakänsla redan på rummet. Det kan handla om att lägga in exklusiva hudvårdsprodukter (ex. La Prairie) som väntar på rummet när gästerna kommer. Är det en romantisk weekend som bokats står nästan alltid rosor, en chokladask och en flaska vin på ett bord. Det kan tyckas som små detaljer men det är detaljerna som i det stora hela avgör känsla för vistelsen.

Så jämför detaljerna när du bokar din nästa spaweekend. Det brukar löna sig.